طرز تهیه کال جوش سنتی|آموزش کله جوش|غذای فوری نونی

تعداد بازدید : 501 | تاریخ انتشار : 26 اردیبهشت 1403 10:47 | مدت زمان : 00:02:36 | دسته بندی : غذا و نوشیدنی

کالجوش یا کله جوش، یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که اصالت و خاستگاه آن به استان اصفهان بر می‌گردد؛ اما به طور گسترده‌ای در شهر‌های خراسان و یزد به روش‌های مختلف طبخ می‌شود. کالجوش را با نام‌های دیگری چون کالا جوش، کل جوش، دوغ گرمه، قروتی، کال جوش و کشک جوش نیز می‌شناسند. مواد اصلی تشکیل‌دهنده کالجوش کشک، گردو و نعنا هستند؛ اما در برخی از مناطق کشور، در تهیه کالجوش به جای کشک از ماست استفاده می‌کنند که طعمی فوق‌العاده به آن می‌دهد. گوشت از مواد رایج استفاده‌شده در این غذا نیست و به ندرت در آن ریخته می‌شود؛ به همین علت، کالجوش غذایی مناسب برای گیاه‌خواران به شمار می‌آید. البته باید بدانید که در برخی شهرها مانند زنجان و تبریز از کوفته قلقلی گوشت چرخ‌کرده در طبخ کالجوش استفاده می‌کنند. کالجوش را با انواع نان داغ از جمله سنگک یا بربری و مخلفاتی چون سبزی خوردن و ترشی سرو می‌کنند. بهتر است بدانید که کالجوش غذایی آبکی است و معمولا در آن نان تیلیت می‌کنند. کالجوش را می‌توان به عنوان پیش غذا، میان‌وعده یا حتی یک غذای مجلسی برای مهمانی‌ها سرو کرد. کالجوش به دلیل دارا بودن مقدار زیادی کشک، برای کسانی که لبنیات مصرف نمی‌کنند، بسیار مناسب و منبع غنی کلسیم است. این غذا همچینین دارای منیزیم و فسفر است؛ برای همین یک غذای بسیار مقوی و سیرکننده به شمار می‌آید. #کالجوش #کله_جوش #غذای_سنتی

غذای سنتی,غذای نونی,غذای فوری,طرز تهیه کله جوش,طرز تهیه کالجوش

ویدیوهای مشابه