تبریز خاستگاه چلوکباب و خاندان قرآنی بنیان گذار صنف چلوپزی ایران است

ایشیق قاپیسی
ایشیق قاپیسی

منابع تاریخی نشان می‌دهند که تاریخچه چلوکباب به دوره قاجار برمی‌گردد. هنگامی که ناصرالدین شاه در ایام ولیعهدی در تبریز بود، چند آشپز ورزیده و باتجربه، به عنوان یک غذای ویژه و استثنایی چلو کباب را برای او طبخ و آماده می‌کردند. بنابر‌این، تبریز خاستگاه اصلی این خوراک بوده و نخستین چلوپزخانه‌ها در تبریز پدید آمدند. غذایی که  با مهارت «علی کبابچی» – آشپز ولیعهد – شهرت گرفت و بعدها «نایب غلامحسین» آن را به تهران برد و امروز به‌عنوان غذای ملی ایران شناخته می‌شود کباب تبریز تنها نمونه ی کوچکی از گسترش فرهنگ ها و آداب و رسوم  ما به سایر مناطق جهان در گذشته است و تبریز به عنوان یکی از شاهراه های ارتباطی ایران همیشه مکان پذیرش یا گسترش خرده فرهنگ ها بوده است. البته که باید در برابر فرهنگ های مهاجم ایستاد  

آذربایجان,تبریز,ایشیق قاپیسی

توضیحات

منابع تاریخی نشان می‌دهند که تاریخچه چلوکباب به دوره قاجار برمی‌گردد. هنگامی که ناصرالدین شاه در ایام ولیعهدی در تبریز بود، چند آشپز ورزیده و باتجربه، به عنوان یک غذای ویژه و استثنایی چلو کباب را برای او طبخ و آماده می‌کردند. بنابر‌این، تبریز خاستگاه اصلی این خوراک بوده و نخستین چلوپزخانه‌ها در تبریز پدید آمدند. غذایی که  با مهارت «علی کبابچی» – آشپز ولیعهد – شهرت گرفت و بعدها «نایب غلامحسین» آن را به تهران برد و امروز به‌عنوان غذای ملی ایران شناخته می‌شود کباب تبریز تنها نمونه ی کوچکی از گسترش فرهنگ ها و آداب و رسوم  ما به سایر مناطق جهان در گذشته است و تبریز به عنوان یکی از شاهراه های ارتباطی ایران همیشه مکان پذیرش یا گسترش خرده فرهنگ ها بوده است. البته که باید در برابر فرهنگ های مهاجم ایستاد