محیط کشت مکانکی آگار

تعداد بازدید : 26 | تاریخ انتشار : 20 اردیبهشت 1403 13:25 | مدت زمان : 00:03:15 | دسته بندی : سلامت

محیط کشت مکانکی آگار , محیطی انتخابی و افتراقی برای جداسازی باکتری های گرم منفی روده ای است . شاخص پایه آن رنگ قرمز است در ph های زیر 6/8 به رنگ قرمز و در ph های بالای 6/8 بی رنگ است. محیط کشت مکانکی آگار به دلیل داشتن املاح صفراوی و کریستال ویوله مانع رشد باکتری های گرم مثبت شده و عامل افتراق بر اساس تخمیر لاکتوز صورت میگیرد. باکتری های تخمیر کننده لاکتوز مانند اشرشیاکلی با مصرف لاکتوز مقداری اسید تولید کرده که منجر به کاهش ph به زیر 6/8 شده رنگ محیط کشت تغییر کرده و به رنگ ارغوانی تبدیل میشود. باکتری های لاکتوز منفی مانند شیگلا و سالمونلا به دلیل عدم مصرف لاکتوز رنگ محیط کشت بی رنگ و شفاف است. محیط کشت مکانکی آگار توسط آلفردو تئودور مکانکی ( باکتری شناس انگلیسی ) در قرن بیستم ( 1881 ) ساخته شد. محیط کشت مکانکی آگار محیط کشتی انتخابی ، افتراقی و جامد است که برای تشخیص ، جداسازی و شمارش باسیل های گرم منفی روده ای ( انتروباکتریاسه ) و باکتری های گرم منفی تخمیر کننده و غیر تخمیر کننده به کار می رود. باکتری های موجود در روده بزرگ لاکتوز را تجزیه کرده و اسید های چرب و گاز هایی مانند کربن دی اکسید ، هیدروژن و متان تولید می کند. به طور کلی محیط کشت بلاد آگار محیط غیر انتخابی برای انتروباکتریاسه است ولی از جمله محیط هایی که در تشخیص به ما کمک می کنند محیط کشت مکانکی آگار است که تخمیر لاکتوز را مشخص می کند که باکتری در آن با جلای فلزی رشد می کند و اختصاصی است. و کریستال ویوله و نمک صفراوی دارد. البته توجه شود که در محیط EMB که باکتری در آن با جلای فلزی رشد می کند ، از محیط های انتخابی برای انتروباکتریاسه است. جهت تفکیک میکروارگانیسم های روده ای از ترکیب لاکتوز و معرف نچرال رد استفاده می شود. کاربرد محیط مک کانکی آگار : 1- جداسازی باکتری های گرم منفی روده ای 2- تمایز باکتری های گرم منفی لاکتوز مثبت و لاکتوز منفی 3- جداسازی پاتوژن های کلی فرم روده ای در آب , لبنیات و نمونه های بیولوژیکی. https://www.ktglabgroup.com/product/macconkey-agar-culture-medium/ مشاوره خرید در واتساپ یا ایتا : 09024809888 تجهیزات آزمایشگاهی هلدینگ KTG: 021-44276021-5

مکانکی آگار

ویدیوهای مشابه